2014-12-16 12:58:23• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló december 22-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

Színház


A Harag György Színtársulat decemberi műsorterve

16-án, kedden 10:00 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

11:30 órakor - Cseresznyevirág - bábelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - Kisterem

30-án, kedden 19:00 órakor - Én és a kisöcsém - bemutató - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem

31-én, szerdán 18:00 órakor - Én és a kisöcsém - szilveszteri díszelőadás - Szakszervezetek Művelődési Háza, Szatmárnémeti - nagyterem


December 19-től a Grand Mall Cinemában


A hobbit - Az öt sereg csatája (The Hobbit: The Battle of the Five Armies) - A Hobbit: Az öt sereg csatája Peter Jackson Hobbit-trilógiájának befejező része. Miközben sikeresen visszahódították otthonukat Smaugtól a sárkánytól, Zsákos Bilbo és barátai akaratlanul is halálos veszedelmet szabadítottak a világra. A dühöngő Smaug nőket és gyerekeket sem kímélve támad Esgarothra (Tóváros). Mindeközben a visszaszerzett kincsektől megrészegült Tölgypajzsos Thorin Bilbo erőfeszítései ellenére hátat fordít barátainak és elárulja őket.

Ennél azonban jóval nagyobb veszélyek is leselkednek a hobbitra és barátaira. Bár kizárólag Gandalf tud róla, Szauron szörnyű tervet forral: orkok seregeit indította útnak, hogy a Magányos Hegyen támadásba lendüljenek. Ahogy a sötétség erői egyre jobban előretörnek, a törpék, tündék és az emberek választás elé kerülnek: összefognak vagy elpusztulnak. Bilbo az öt sereg gigászi csatája közepén találja magát, ahol saját és barátai életéért is harcolnia kell, miközben Középfölde egészének sorsa forog kockán.

A hobbit - Az öt sereg csatája

Több infó a filmekkel kapcsolatban, trailerek és kezdési időpontok a Grand Mall honlapján vagy ide kattintva.

A Grand Mallban csütörtökön két teljes árú jegy mellé egy adag popcornt kapsz ajándékba! Minden hétfőn, ha egy teljes árú jegyet veszel, egy jegyet ajándékba kapsz.


Komolyzenei koncert


Csütörtökön, december 18-án 18.30 órai kezdettel a Dinu Lipatti Filharmónia hangversenytermében ünnepi, karácsonyi koncertet tartanak. A zenekart Stefan Novak fogja vezényelni, az est szólistái pedig Maria Izabela Voropciuc lesz.


Kiállítás


Leonte Gabriella grafikáit láthatjuk az Art Caffében. A tárlatról bővebben itt olvashatsz.

A Nomanid Productions által szervezett Pho-T0ne fotókiállítás-sorozat újabb tárlatát nyitották meg Miracles of Iceland címmel az Old Place Pubban. Mihály Zoltán szatmári fotós csodálatos tájképeivel ismerkedhetünk meg ebben, amelyek - mint azt a cím is mutatja - Izland varázslatos vidékeit mutatják be. Részletek itt.

December 9-én nyílt meg Szodoray Parádi Hajnalka kiállítása a Képzőművészeti Múzeumban. Az elsősorban szobrászként ismert művész a tárlatban a szobrok mellett grafikáit és festményeit is a nagyközönség elé tárja. Részletek itt.


Karácsonyi fesztivált szervez a G. M. Zamfirescu


Idén is megtartja hagyományos karácsonyi fesztiválját a G. M. Zamfirescu Művelődési Központ. December 20-án a kemény akkordok, vad ritmusok szerelmesei gyülekeznek majd a művelődési központ előadótermében. Ekkor ugyanis metálzenekarok csapnak majd a húrok közé: az Implant pentru refuz, a Times of Need, a Hybrid Symphony és az Unknow Scar.

Buli a Revel Klubban


Ezen a hétvégén is remek buli lesz a Revelben! Szombaton irány a szatmári és környékbéli fiatalok egyik kedvenc szórakozóhelye, a Revel klub!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: